top of page
Sök
  • Skribentens bildGBO Systems

"Fordonsflytt" stödjer Karlskrona när de städar gatorna från cyklar

Uppdaterat: 6 jan. 2023

När Karlskrona flyttar cyklar använder de "Fordonsflytt" för att säkerställa att processen med registrering, meddelande till polisen, kungörelser och uppställningstid etc. blir rätt.

Om ägaren sen ringer och söker sin cykel kan de lätt söka reda på rätt cykel i systemet med hjälp av märke, färg eller de kännetecken de registrerat för varje specifikt ärende.


Se och läs SVT rapportera om hur Karlskrona städar sina gator från cyklar.


I klippet berättar Johan Lindh, trafikingenjör på Karlskrona kommun, mer om måndagens insamling vad som händer med cyklarna. Foto: SVT/Jerker Hagman
"Här julstädas gatorna på övergivna cyklar


Ett 30-tal övergivna cyklar och en moped fördes bort när Karlskrona kommun genomförde en insamling under måndagen. – Det är väldigt många cyklar som bara blir stående, säger Johan Lindh, trafikingenjör på Karlskrona kommun.

Övergivna cyklar som står i vägen kan skapa problem vid renhållning av gångbanor och förhindra framkomlighet, menar Johan Lindh. – Och de som cyklar måste ju ha någonstans att låsa fast dem, säger han. Finns stort behov Sedan projektet började för fyra år sedan har mellan 300 och 500 cyklar samlats in. Under måndagens insamling fick ett 30-tal cyklar och en moped följa med. – Vi jobbar på att göra en insamling i kvartalet. Vi märker att det finns ett stort behov, säger Johan Lindh." Jennifer Alm - SVT

69 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page