top of page
Sök
  • Skribentens bildGBO Systems

Linköping börjar flytta Elsparkcyklar med hjälp av GBO Systems AB

Uppdaterat: 6 jan. 2023


"-Nu ska eländet med elsparkcyklarna bort!

Samhällsbyggnadsnämnden är enig – nu får det vara ett slut på eländet med elsparkcyklarna i centrum.", skriver Corren.se


Problemet med omkullvräkta eller felparkerade elsparcyklar på trottoarer har länge varit på agendan i Linköpings kommun. De har upprepade gånger försökt prata om problemet med de bolag som staden tillåtit hyra ut elsparkcyklar men utan resultat.

corren.se skriver vidare att kommunalråd Muharrem Demirok (C) hade ett möte med uthyrarna tidigare i somras där de lovade bot och bättring, men ingenting hände, enligt kommunalrådet.

– Jag känner mig både lurad och sviken av de löften som gavs vid mötet, säger Demirok.

För att sätta fokus på problemet kommer kommunen nu aktivt flytta elsparkcyklarna och de uthyrande företagen kommer få stå för alla kostnader.Tillsammans med GBO Systems AB har Johan Fällström, trafikingenjör på kommunen och Johan Cassel, Trafikövervakare på Dukaten Parkering utarbetat en väldigt smidig och snabb process för att digitalt hantera flytt av elsparkcyklar.

I appen kan de scanna QR koder, skicka information till företaget som äger elsparkcyklarna och samla alla utgifter kommunen har i ärendet. Företagen kan sen komma och hämta ut de elsparkcyklar de fått information om att kommunen flyttat på.

– Vi ger oss inte förrän det blir ordning på torpet, säger Muharrem Demirok.


152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page