Nätverksträff för Fordonsflyttare

Linköping ”Östergyllens pärla” stod värd för nätverksträffen för Fordonsflyttare

Linköpings kommun och Johan Fällström välkomnade till den första Nätverksträffen för alla som jobbar med programplattformen Fordonsflytt från GBO. Idén med nätverksträffen är att ”korta avstånden Fordonsflyttare emellan” genom att träffas för att utbyta erfarenheter med varandra.

Det var roligt att se att så många kommuner hade rest hit för att utbyta erfarenheter kring Fordonsflytt – och det var mycket kunskap samlat i ett rum.

Linköping presenterade hur abcde på ett framgångsrikt sätt arbetar med cykelflytt i större skala, med nya trafikföreskrifter, informationskampanjer etc. De har märkt att beteendet hos medborgarna har ändrats och felparkerade cyklar numer minskat. Ett samarbete finns mellan kommunen och ”Råd och stöd” som hjälper till att reparera cyklar och 2 auktioner per år hålls för att sälja cyklar som inte hämtats av sina ägare.

Helsingborgs kommun – som flyttar ca 400-500 flyttade fordon per år – presenterade hur de börjat arbeta med försäljning av bilar. Många av fordonen är skuldbilar och hämtas aldrig ut från uppställningsplatsen och där erbjuder de företag att ge anbud för att köpa fordon som skrot. Kommunen är mycket nöjda med sitt arbetssätt och processen fungerar över förväntan.

Det blev även många bra och intressanta diskussioner om hur man gör med pengarna från försäljningen men även hur man kan agera vid flytt av båtar/trailers, utländska fordon etc. etc.

 

ab

För att på bästa sätt stödja Fordonsflyttare i sin vardag har GBO har byggt ett mycket flexibelt system som kan anpassa sig till många olika typer av processer. Alla Fordonsflyttare arbetar enligt samma lagar och förordningar men varje kommun arbetar ändå lite olika i sin process eller i sina samarbeten med entreprenörer. Vissa fakturerar flera gånger under processen – ger fordon på tomtmark 30 dgr att flytta på sig – har flera olika uppställningsplatser där vissa har konfidentiell adress  etc. etc. Alla som medverkar i en Fordonsflyttsprocess kan samarbeta i samma flöde i systemet med olika behörigheter och enligt sin utarbetade policy/process.

 

 

Nästa gång är alla välkomna till Sigtuna kommun och Arlanda 😉